Snart .......

I lördags fick Zäta valpar. Sju stycken godingar blev det.Annika var här och agerade barnvakt för vi skulle på fest. En kkul rockfest i Spjutstorp. Jag hade lätt huvudvärk dagen efter......

Imorgon skall jag på läkemedelsutbildning inför att jag ska börja jobba på måndag. Det är helt vansinnigt! Nu har jag pluggat i 3 år. Vart tog tiden vägen. Mycket har hänt: Jag har varit sjuk, pappa fick en stroke, han la av med spriten och slutade röka, storasyster blev sjuk. Fanny  flyttade till Göteborg och hem igen, Elin flyttade till Malmö...Per tog svart bälte i karate...jad et var en del av allt!!!!

Om jag fick bestämma...

skulle alla få vara friska
skulle det alltid vara sol och varmt på midsommarafton
skulle alla ha råd att äta sig mätta och ha ett tryggt hem
skulle alla fästingar bara försvinna
skulle huset typ städa sig själv
skulle alla myggbett sluta klia
skulle alla vara snälla till varandra
skulle jag bli bjuden på bröllop lite oftare

Vill inte idag......

Ölfestivalen på Stockeboda var mycket trevligt! Där mvar inte så mycket folk men vi öste vi som var där, inte så svårt när man druckit Stockebodas egenöl i mängder samt när det är Pedalens pågar som spelar!

Utställningen med Älgen blev kort men blöt!! Hennes bror blev Bäst i rasen och fick cert och det grattar vi till!!!

Idag är jag inte på hugget...är seg och lite förkyld men måste iväg till skolan ändå.. Skkulle helst av allt vilja krypa ner i soffan med kudde, filt och en bra film!!


Djur och......

Mums...detta är mat för......ja inte för mej...äckligt!Nej det är dessa trevliga små varelser som vill äta larver:Detta är Malte och Maja, jag kommer inte ihåg vad ödlesorten heter men de är rätt trevliga.
Det är en av mina systersöners husdjur.
Häromdagen fick jag rädda en lite pippi som kört huvudet i fönstret. Kattorna är jäkligt snabba för de vet att det vankas lättfångad mat då!!Efter 20 minuter var han/hon redo att flyga iväg igen. (Fy vilken rynkig hand jag har;))))

Regntunga skyar....

Blä för regn och rusk! Jag vill ha varmt och sol nu faktiskt!
Storasyster har åkt back till sjukhuset..nu väntar behandling nummer 2. Så fort hon får eget rum så börjar vi nanna över igen.

Ikväll har jag varit hos pappsen och städat lite samt varit social.

Imorgon ska vi , ´maken och jag, samt 2 goda vänner, på ölfestival på Stockeboda. Hoppas vädret blir bättre än idag!!!  Först måste jag bada älgen som ska på utställning på lördag. hjälp! Hon gillar det inte ska jag tala om!

Gräset är grönare.......

Det blev en trevlig lördag kväll med trevliga gäster. De promenerade 3 km hem i natten! Bra gjort!

Idag har jag satt upp ett enkelt stängsel för att kunna ta hit pållarna några timmar så de får vänja sig försiktigt vid gräset. Gissa om de blev lyckliga!? Mularna togs inte upp från gräset på två timmar.


JIHOO..........

JAG KLARADE TENTAN JAG KLARADE TENTAN!!!!!!! Jisses så skönt. Nu ska jag sälja alla dessa otäcka böcker som hörde till den kursen. Iväg med dem!!!

Storasyster fick kkomma hem igen, hon fick en infektion i kateteringången vid nyckelbenet. Hon har fått antibiotika och när det är läkt ska hon få en port-a-cath inopererad. Det är så bra för man behöver inte sticka henne sen alls. Allt går genom denna.


Cytostatika ges ofta direkt i blodet (intravenöst) genom injektion eller som dropp. För att få en bra och säker tillgång till blodbanan opereras ofta en injektionsport, så kallad port-a-cath, in under huden. Ibland kan en kateter (slang) i stället läggas in i en ven i armen för längre tids bruk. Ibland ges cytostatika direkt i lungsäcken, urinblåsan eller i vätskan runt ryggmärgen.
cancerfonden.se

Idag syr svärmor våra gardiner. Jag köpte  grönt tyg på Jysk och ni som läst min blogg vet att jag och sy inte passar ihop:) Det ska bli kul att göra vårfint trots att våren inte riktigt vill visa sig.


Whiiiheeee!!!!

Nu e jag gla!!!! Jag och min andra storasyster har samma vävnadstyp som storasyster som är sjuk!! Äntligen känns det som  om vi kan göra någonting! Underbara nyheter. Lillasyster hade inte samma men 2 av 3 är inte dumt. Nu är det bara till att vänta!

Fanny har flyttat hem igen, jag är glad men andra inte så klart! Hon har fått jobb och lägenhet. En liten etta i Simrishamn. Den är jättefin.
Kramar alla!!!


Scizofren eller.....

Tänkte jag skulle öva lite coaching på mej själv!
Hej..vad vill du prata om idag?
Jo..jag skulle vilja gå ner 5-6 kg.
Ok..och vad skulle du behöva göra för att gå ner i vikt?
Jag skulle behöva motionera och äta nyttigare
Är du beredd att göra detta då..(obs. sluten fråga!)
Nja...att motionera kanse men inte att äta nyttigare, inte ännu iaf.
Vad skulle du då syssla med för motionering?
Jag tycker om att gå och gjorde det mycket förr, har en 4 km runda som är lagom.
Hur ofta ska du gå?
Det får nog bli varje dag annars hittar jag snart på något som hindrar!
När skulle du kunna börja med det då?
Ja..nu meddetbums kanske!
Bra..då tar du på dej och går nu då?
Ja det gör jag..hej då

En fin backsippa hittade jag på promenaden.När vi, jag och Selma, kom hem kikade jag i sparrislådan och där fanns faktiskt 3 sparrisar som tyckte att det var dags att ätas!Mums..så goda..det är första gången vi skördar!


RSS 2.0