Bebisar....

Sitter i badrummet och väntar på att vovven ska föda. Det är lika spännande varje gång. Har en väninna här som berättade om när hon var liten och hennes fisk skulle föda. Väninnan tyckte det tog för lång tid så hon skulle typ hjälpa lilla fisken att föda så hon "klämde" lite nätt på lilla fiskmagen! fisken dog... Jag ska inte hjälpa valparna ut, inte på det viset iaf..!!!

Undrar

bara om någon läser vad jag skriver???

Vad ska jag bli när jag blir stor!?

Min praktik på Berhusa vårdgymnasium har varit så himla givande och kul! När jag började min utbildning var jag helt säker på att jag inte ville jobba med ungdomar. Efter denna praktik så har jag ombestämt mej! Ungdomarna är ju så himla mysiga. Min handledare, Kerstin, är underbar och hon säger att jag inte ska bli syv, jag ska bli lärare!! Jaa det är ju aldrig försent!! Så länge man har hälsan kan man göra vad man vill! Men det är fsant som Kerstin säger, jag känner mig naturlig och i mitt rätta element när jag är med ungdomarna.

Tradition

Igår hade vi vår årliga träff vid Fredriks grav. Har gjort så sen han dog. Vi har fika och filt med och sitter där för att minnas och prata. Det känns mysigt och som om han var med. 

Fredrik


Sex år sedan du försvann från denna världen. Saknar dej varje dag...

Blixtar och dunder..magiska under?

Somnade i går kväll till lövgrodornas och näktergalens sång. Det är en underbar konsert att sluta dagen med. vaknade tyvärr av ett helt annat ljud: åskan! Har varit panisk rädd för åskan av en speciell orsak: i slutet på 90-talet, kommer inte riktigt ihåg när, slog blixten ner i vårt hus! Det brann på ovan våningen men elden slocknade av sig själv tack och lov. Maken fick en stöt och fick åka med ambulans till sjukhuset. Som väl var fick han inga men. Brandbilar, ambulans och polsen avlöste varandra. Fy fy fy... 
Flera sommar kvällar efter detta kisade jag upp  på himlen och oroade mig för att det skulle åska. Jag njöt inte precis av dessa somrar!  Till slut bestämde jag mig..detta gick inte längre. Jag började med att ta ner barnen från ovan våningen när jag vaknade av åskans muller ( om det var på natten förstås) de fick nanna i sofforna, sen gick jag ut i uterummet och mötte min rädsla. Detta hjälpte faktiskt och nu för tiden blir jag inte hysterisk men jag tycker fortfarande inte om det!! Annars är det ju ett helt fantastiskt skåde spel!! Eller hur!? 


Helgen

Var på utställning med Selma igår, lördag. Hon höll liv hela vägen dit, Hässleholm! Väl framme och av bilen blev hon helt galen. Där var juhundkompisar överallt! Leka leka leka!! Tina, hennes uppfödare, visade henne och efter 3 timmar så var hon lugn och sansad. Hon skötte sig utmärkt och fick hederspris. Hela vägen hem sov hon som en liten gris!Nästa lördag  är det dags igen, Bosjökloster.

Melodifestivalen tittade vi på, inte för att jag blivit ledsen om jag missat det men det är rätt kul att titta.

Idag har jag kört motorcykel. Börjar faktiskt tycka det är kul. Kkom på en sak idag: skolan är snart slut för denna gång..snart är det dags för jobb, och att tjäna pengar!!

Haha...

Det märks väldigt tydligt i senaste blogg inlägget att jag bara skrev för att jag skulle skriva! Nä...from nu ska jag bara skriva när jag verkligen känner för det.

Jag har snart gjort en veckas praktik på Berghusa skolan. Praktiken är en ta igen praktik. från när jag var sjuk.
Nu är min handledare en helt underbar lärare. Hon är varm, förstående och god. Hade alla lärare varit som henne skulle eleverna aldrig vilja göra annat än att gå i skolan. Hon låter mig komma in i lektionerna på ett mycket smidigt sätt. I love u Kerstin!!!

I måndags red jag och Fanny ut på vår goa häst. Vi turades om med häst och cykel. Jisses så ont i häcken jag har!! Träningsvärken i låren är inte heller att leka med. Oj vad jag har saknat ridningen!!

And life goes on...

Hästen är hemma och det känns så mysigt! Hans nya hästkompis tyckte det var roligt att få en vän. Imorgon, tisdag, ska jag rida..jiha!!

Vår  "grabb" har varit här hela helgen. Maken hämtade honom på motorcykeln i fredags. Tur han har öron..annars hade leendet fortsatt runt nacken!

Lördag em spenderades i Köpingebra för att kolla in alla häftiga bilar. Jag är inte själv speciellt förtjust i dem men vi var ju där för grabbens skull. På kvällen kkom mina kusiner från Bohuslän hem till oss för att äta middag. Det är goa tjejer!

Idag började jag ta igen praktik  som jag missat när jag var sjuk. 2 veckor  på Berghusa skolan. Denna praktik är med en lärare. Spännande.


Pilten kommer hem

 Jag började rida ganska sent i livet, jag var nog 14-15. Den första ridskolan jag var på låg, ligger ff, i Borrby. När jag var 18 köpte jag min första häst, en halvblods hingst 6 månader gammal, Tintin. Jag red in honom när han var tre år men ett halv år senare fick han avlivas! Han hade inga menisker..heter det så? Alltså ingen stötdämpning lederna. Fy vad ledsen jag var. Det var en underbar häst. Nästa häst hette Estrella och var tävlad i medelsvår dressyr. Hon var efter den kända hästen Flamingo. Hon blev tyvärr sjuk och och ägaren fick ta tillbaka henne.

Under en tid lånade jag hästar, alltid halvblod, men de var sjuka på alla de vis. Bestämde mej för att inte ha halvblod utan köpte ett arabiskt fullblod, Dusty, från ett stuteri utanför Kristianstad. Jissses!! Äntligen hade jag hittat MIN ras. Vilka underbara djur araberna är! Pigga, snälla,starka och ärliga. Han krävde rätt mkt arbete och när jag blev gravid såldes han och jag köpte ett äldre sto, oxå arabiskt fullblod, Shatteera. Hon är mamma till Pilten. Shatteera blev 24 år. Pilten är idag 18 år och har varit utlånad till fodervärd i några år. Han har haft det jätte bra där men nu längtar jag efter honom. Hon som har honom nu har sagt att han är välkommen tillbaka när som helst. Det känns skönt.

Pilten; välkommen hem!!

Valborg-09


Vilken mysig kväll det blev. Måste erkänna att jag inte var så himla sugen på att åka iväg men det blev så ändå. Tur var det för en mysigare Valborg har jag inte upplevt! Vi var hos vänner i Ystad och deras två tjejer hade sina kompisar där. En härlig blandning mellan ungt och halv gammalt! Det blev gitarr spel och "skön" sång runt lägerelden. Härligt!

Idag har vi rensat runt dammen och fyllt fyllt på jord. Imorgon ska jag besöka Åbers trädgård för en nypa inspiration och meditation. Älskar att gå runt där och att sätta mej bland växterna, tänka och njuta

RSS 2.0