Tisdagens äventyr

Nu har jag haft nytta av min depression och mina ångestattacker 4 ggr, ja när det gäller att hjälpa andra. Om jag inte varit sjuk hade jag inte haft en aning om hur jag skulle gått till väga. Så märkligt livet kan vara.
Idag har jag och maken blivit fotade. Fanny och hennes klasskompis Annika ska ha fotoutställning på Ystads konstmuseum from lördag klockan 12.00  tom den 18 april. Välkomna dit den som vill för lite mingel och bubbel! 

Vi har haft besök av en go kille, 11 år, som behöver komma till en stödfamilj en helg i månaden. Nu ska han ha ett par dagar att fundera på om han vil vara hos oss.

På gott och ont

Idag, på jobbet, hade vi en klient som mådde fruktansvärt dåligt och hade gjort så en tid. Hon hade varit hos läkare som skrivit remiss till en psykolog. Detta var för en månad sedan och hon hade inte fått någon tid ännu. Då plockad jag upp min lapp om psykmottagninges dag akut och helg akut. Hon visste inte ens om att detta fanns! Då tänkte jag att fast jag haft ett helvete så har jag hjälpt en annan människa och detta tack vare att jag själv varit dålig. Se, man har nytta av allt. Inget ont  som inte har något gott med sig!!

Snälla snälla

Med risk för att bli lynchad; jag älskar verkligen Ugglas och hennes snälla! Det var många låtar som var bra i år, men jag tyckte hennes var så otroligt känslosam. Blir alldeles piggig på hela kroppen när jag hör den. Jag gillar även hennes härliga stil.
Idag har jag varit hemma från praktiken och försökt få ihop ett power point presentation för min praktik redovisning.
Det är inte så lätt att få ihop det eftersom jag inte varit med på kursen alls men men...det ska väl gå.
Jag mår förhållandesvis bra, vilket ord! det är skönt.

Frodig grönska..eller

När jag inte mådde så bra, men hade kommit över den värsta deppigheten, funderade jag på vad jag skulle syssla med om jag ínte blev frisk. Funderarde på om jag kunde skriva en bok eller kanske göra trädgården helt oemotståndligt underbar. Skulle jag inte lyckas att komma ut i "verkligheten" igen var jag ju tvungen att ha något att göra här hemma.Nu blev det inte så, tack och lov, men nu när våren börjat visa sig funderar jag verkligen på trädgården. Den är mitt stora intresse (kan man uttrycka sig så!?) Problemet med mej, eller ett av problemen, är att på våren och i början av sommaren går jag in för grönskan med stor energi, men i slutet på sommaren har mitt intresse svalnat. Det som har varit grönt och frodigt blir då visset och tråkigt.Men i år ska jag göra ett nytt försök!

Älskade pappa

Det blev en och en halv veckas  inläggning för pappa och inte ett par dagar!  Igår, torsdag, tog jag ledigt från praktiken för att hämta honom. Det blev ett kärt återseende, vi hade ju inte fått hälsa på honom på hela tiden! Vi döttrar hade städat och hängt upp nya gardiner i hans lägenhet och det blev han så glad för. Han grät lite och sa att han var så tacksam för att han hade fyra underbara döttrar.

Många gånger under min uppväxt, har jag varit  både arg och ledsen på min pappa av olika anledningar, Nu när han börjar bli till  åren så har dessa känslor försvunnit mer och  mer. Tur att man har förmågan att förlåta och glömma!


Oj

Jag skickade min blogg adress till "min" kurator sen kom jag på att jag inte skrivit hur underbar hon, Marie Werup, och min gynekolog; Tatjana, är. De har verkligen tagit mej på allvar och gjort sitt bästa för mej. Tack för det!!

Vingslag

Min pappa åkte in på sjukhuset akut igår kväll. Först i Simrishamn men sedan skickades han med ambulans till Ystad. Jag och min äldsta syster var hos honom. Trots intensiv magsmärta hade han sitt kvinnotycke kvar. Trivdes som fisken i vattnet när skötorskor och en snygg, ung läkare flockades runt honom!

Allt är under kontroll men han ska vara inlagd några dagar. Det tråkiga är att  vi inte får hälsa på honom, de har besöksförbud pga kräksjuka.  Eller..det tråkiga är att han är sjuk så klart. 

Plötsligt slog det mej att föräldrarna börjar bli till åren. Pappa är född -34 och mamma är född -30. Jag är otroligt tacksam för att vi fortfarande har dem kvar.  Pappa har alltid varit en hejare att berätta om sånt som han varit med om. Den ena händelsen otroligare än den andre. Egentligen vet jag inte hur mycket som är sant..kanske allt är sant eller en slags sanning för honom. Han har varit runt i världen när han jobbade på båt och många av historierna kommer från den tiden.

Pappa bor i en lägenhet i Simrishamn. Det häftiga är att han bor i lägenheten som han bodde i som liten! Fast då var de åtta stycken i en tvåa!

RSS 2.0