Sissis mirakeldag!!!Jag har vissa fel och brister (maken är nog överens med mej där!) jag förlägger saker, ni vet, jag lägger dem på ett "säkert" ställe så jag vet exakt var de är!  Och jag kan inte sy. Symaskin har jag, den fick jag av svärmor en gång. Vet inte om det var någon baktanke där, typ: min svärdotter ska sy alla familjen kläder och gardiner! Nä jag bara skojar, hon hade två och tyckte att det var en för mycket!


När jag ska sy, ja det har hänt! Så händer allt jäkelskap på en och samma gång: ingen färg som passar, nålen går av, tråden gör knutor på sig själv, ja u name it!

Vi har bott här i 20 år och jag har tänkt och tänkt att jag skulle ha sol och insektsskydd för fönstret på toa uppe. Sagt och gjort, härom veckan köpte jag sån där mjuk "gardinstång" som man klipper själv och sätter öglor och skruvar själv. Vet ni vad jag menar? Ikväll bestämde jag mej för att sy! Ve och fasa, ta fram vitlöken!!  Jag letade upp tyg, gardinstången, symaskin (som maken satte på bordet) och tråd. Mätte, nålade och sydde. Jungfrus Marias graviditet var inget mirakel att snacka om jämfört med som hände ikväll! Allt funkade! Inga trådar snurrade in sig och mitt mät verktyg, måttband vad är det, en bit guldband stämde exakt! Jag fattar fortfarande inget!!!


Igår gjorde jag och tjejerna flädersaft. Oh vad det luktar gott i kylskåpet. Det står i receptet att det ska stå i 5 dagar men jag har gjort saft i många år, faktiskt, och tre dagar tycker jag är perfekt. Och ja, det går bra att komma och smaka, tidigast torsdag kväll!!


Du ska inte tro det blir sommar.....Bara för att vi riktigt ska njuta av sommar värmen sätter jag in en "kommer vi ihåg" bild!
Detta är från vår/vintern -09. Visst är det skönt att titta på bilden...och sen titta ut...idag är det varm och gott!

Jag och de yngsta tjejerna har plockat fläder idag så snart har vi en god saft att njuta av.
Tycker Du om flädersaft??

Fint besökKotte var och hälsade på i trädgården idag. Jag förstår inte hur han/hon vågar för hundarna är inte särskil snälla till den taggiga gästen!

Idag har jag varit i Malmö och gjort stan med äldsta dottern som bor där. Vi har gått i affärer och handlat lite. Ibland behöver vi lant folk se lite fler människor!

När jag kom hem tog jag och maken en tur med motorcyklarna. Det gick helt ok. men jag får sån himla  kramp i gas armen..

Min trädgård...rosor

ETUDE
MAIGOLDNEVADA

Den äldsta dottern jobbade en sommar på en plantskila. När de barrotade rosornas tillsalu tid var över fick hon ta vilka hon ville! Hennes moder blev väldigt lycklig. Rosor är en av mina passioner!

Längtar......Igår var jag och pappa uppe hos lillsyrran på hennes gård. Mamma var där oxå, hon putsade fönster. Där är en underbar utsikt över Simrishamn med omnejd. Tyvärr måste hon sälja pga olika anledningar trots att denna gård länge varit en dröm. Hon och särbon har helrenoverat den invändigt i lantlig stil. Jättefint.

På jobbet idag var det meningen att vi skulle åka iväg med alla till kronoskogen men vädret ville ju inte riktigt som vi ville så vi festade med tårta hemma istället, hemma menar jag då på jobbet, annexet vid Kastanjeskolan. Tårtan var stor som ett hus, nästan, och dekorerad med sommar bäret nummer 1:jordgubben.

Maken har åkt iväg til mc träffen i Spjutstorp, jag orkade inte hänga med. JAG VILL HA SEMESTER!!!
Förresten fick jag lön idag, det var länge sedan. Känner mej nästan rik...

Ett år äldre.

Då är midsommar och min födelsedag avklarad. Midsommarafton firades hemma hos oss med två systrar och deras pojkvänner. I år fyllde jag midsommardagen så de hade paket med sig: en fin , tjock trädgårdsbok samt lite goa ostar och kex.. Allis plockade blommor till mej och hade skrivit en underbart fin text. Fanny kom hem från pojkvännens mamma med en blomma. Elin ringde och gratulerade mig. Tack även alla andra för telefon grattis.

Vi var på Kulla i Rörum på midsommardags kvällen. Där har jag inte varit på många år och jag tyckte att alla var hemskt mycket yngre där, tills jag kom på att det är jag som blivit äldre! Ja ja..förträgning kallas det väl!
Kul hade vi ialla fall!!dag har jag varit aktiv. Vovvarna har fått klorna klippta och jag har tvättat ett par maskiner tvätt och hängt ut; jag älskar att hänga tvätt ute, och rensat lite i trädgården. Kvällen  ska avnjutas med Hannibal film.

Studenter-09Så himla fina de är, Fanny och hennes kusin Sebastian. Trots ett ihållande regn blev det en dag att minnas. Festen hade vi hos Sebastians mamma, min lillasyster Annika. Hela tjocka släkten var där och det blev en fin kväll.

Men det är konstigt..tyckte det var igår som de var bebisar. Fanny var en linslus unge, hon skulle alltid spöka sig när farfar video filmade.  En gång skulle Elin och Fanny rymma. De hade väl blivit sura på mej för något men  jag kommer inte ihåg omvad. De packade i alla fall sina små ryggsäckar och skulle rymma till Lars göran, våran granne och där skulle de titta på små grisar. Jag låtsades vara ledsen och sa att jag hoppades att de inte skulle vara borta för länge och att jag skulle sakna dem. När de gått ringde jag grannen och förvarnade. Jag såg sedan att de gått halva vägen men att en viss tveksamhet börjat att infinna sig och de vände. Väl hamma igen blev jag så glad över att de ångrat sig. Elin var dock lite sur för att Fanny hade bangat ur!!

Sjung om studentens.....

Jisses vilken dag/kväll! Jobbat sen 8 sen iväg och handla grejor till student festen. Sen till lillsyrran för att hjälpa till med pynt och grejor. Vi ska nämligen vara på hennes loge, kusinen tar också studenten imorgon. Hämta den blivande studenten i Köpingebro klockan 22.... Vad jag önskar att min student var lika firad. Men nä..det var ingen som firade mig inte.


Vi har gjort så fint på logen. Satt upp ljusslingor och blommor. Önskar att vi även kunde bestämma vädret! Allt för våra älskade ungar! Ni blir vuxna så fort!!


Sant och sånt..

Helgen har varit helmysig med studentkalas, umgås med vänner och sova på b&b! Det är rätt häftigt att vi har två Ekerö familjer till sommar grannar, och de känner inte varandra. Den ena familjen har sommar hus intill oss, dem har vi känt i ca 10 år. Den andre familjen är Björlings som haft sommar hus i Spjutstorp i över 30 år och Per har kännt dem lika länge. . Olle Björling kan man nu se i reprisen av Hedebyborna.

Under fredagen var vi inne i Stockholm för att shoppa lite.Vi satte bilen i Bromma och tog tunnelbanan därifrån in till centrum  Där var fullt med ungdomar som firade sina studenter. På vägen tillbaka till Ekerö fick vi vänta en timme för att man inte fick ner Tappströmsbron.

Idag har jag börjat arbeta. Det blev en regnig debut! Vi har krattat grenar och blad efter häck klippning. Det är så  himla härligt att träffa alla igen och att arbeta på Bollerup.  Tyvärr fick jag en liten början till ångest attack och det är inte roligt. Jag vet att det inte är farligt men kroppen reagerar direkt med rädsla och illamående. Det sitter ff i lite..hatar det!!! I detta läge ångrar jag min förbannade operation!

Lycka!


Så glada och rörda föräldrarna blir över att dottern vill göra en sån här tatuering!! Älskar dej..älskar er!!!

Kubb och korv...

Är trött och härligt däst efter att ha tillbringat em med Berghusa ungdomarna och deras lärare.

Det blev korvgrillning och kubb tävling. Kerstin, läraren, hade beställt det bästa av väder .  Jag har faktiskt sökt ett halvtids vikariat där på ett halvt år. Men utan erfarenhet eller examen så är det väl inte att tänka sig att man skulle få den men men.....


Zäta fick 4 goa valpar i lördags kväll/natt.  Det är mysigt med valpar i huset igen. Jag kan knappt slita mej därifrån, blir aldrig trött på att titta på dem.

På torsdag åker vi till Stockholm för att gå på student fest. Det är hos våra sommargrannar. Det blir väl vår lilla semester denna sommar! De två äldsta tjejerna stannar hemma och passar hus och djur.


RSS 2.0