Lure coursing

Har varit på lure coursing ikväll med Selma.. Har klippt ut text från klubbens förklaring på vad det är. Det var så himla häftigt.. Jag var först bekymrad över att Selma skulle ha munkorg för det måste hundarna ha, men efter bara ett par meter glömde hon den totalt för att fokusera på "haren" (luren som den kallas här) Andra gången kunde jag knappt hålla henne när luren åkt iväg. Hon fattade kvickt!  Detta var en sport som passade henne. Foto kommer så snart Fanny lagt in dem på datorn.



Vad är då lure coursing?

Ett spännande äventyr för våra hundar, ett sätt för hundarna att rasa ut, ett test av mångtusenårig medveten jaktavel, en simulering av harjakt, ett effektivt sätt att träna våra hundar för utveckling av muskler och ökad rörlighet. Detta gör att hundarna mår bättre, springer bättre och snabbare. En vältränad hund undviker lättare muskelskador.

Hur går LC till?

På ett stort fält, som ett par fotbollsplaner, plant eller kuperat, placeras en motor som drar in en ca 600-1000 meter lång lina, som är lagd i kurvor runt 10-15 trissor. Luren, en plastpåse i slutet av linan, är den "hare" som hundarna intensivt jagar, när den far fram mellan trissorna (lure=lockbete på engelska).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0