Natti....

Denna veckan har varit så oottrroolliiggtt seg på jobbet. Jag vill verkligen vara ledig. Tur att man trivs med sina kollegor och med dem som deltager i verksamheten. Cornelius, "vår" kille, kom hit idag och ska stanna över halgen. Imorgon har vi tänkt att titta på folkrace på svampabanan. Allis är med kompisar och Fanny är i Göteborg.

Nu är det dags att intaga sängen. Sov Gott på er alla!!


Dessa fina blommor finns i vår trädgård..jag vet att det är ogräs men det bryr jag mej inte om!!

Till havs...

Jag, Fanny och Allis var på Glimmingehus i måndags.  När jag ska vara lite rolig så brukar jag sjunga Till havs med operaröst, det har liksom blivit en kul grej. När det nästan var slut på Glimmingehus så skulle vi alla sjunga denna låt! Gissa om jag blev lycklig! Mina ungdomar bara himlade med ögonen!!  Min allra vackraste, hmm, operaröst fick briljera för fullt! Jag har kopierat av text från deras (Glimmingehus) hemsida:


Skallgång på Stoora Glimminge

Vill du ha riktigt roligt? Följ då med på en vandringsteater genom borgen och dess historia. I succéföreställningen får "herrarna" William Shakespeare och John Dowland, alias Boel Larsson och Ola Citron, återvända till Glimmingehus. I dramat vävs på ett humoristisk vis borgens historia samman med ett rykte om att dessa herrar en gång rest till Glimmingehus med det danska hovet. Sanning eller saga? Spelar det någon roll när dramat väl satt igång?
Inte blogg torka...bara tidsbrist

Jag har så mycket att berätta men hinner inte just nu..så är det att jobba heltid! Men det kommer, det kommer. För ni vill vä höra om när jag sjöng Till havs inför publik?!

Från min dotter...

Du har alltid försökt hjälpa mig genom svåra saker
även fast det inte går ibland så vet jag att du provar.
Du är en av mina föebilder och du är en av de bästa månniskorna jag vet.
Jag skull aldrig kunna byta ut dig mot en annan mamma du är ju ändå den bästa som finns!
Inger pris ersätter dig
du betyder alldeles för mycket.
Det finns så mÿcket mer jag vill säga till dej men då hade jag behövt skriva en hel bok!
Men tre ord räcker: Jag älskar dej!

Visst blir man glad av en sådan kärleksförklaring!!


Idag


Akleja på rymmen!  Så här kan det gå när man inte är så mycket för att rensa i trädgården!

Idag  har den sista valpen åkt. Det är både skönt och sorligt. Selma har inte varit hemma sen i onsdags. Jag saknar henne men jag är nog den enda i familjen som gör det!

Jag har just kört våra kvällsgäster hem, det är alltid trevligt att umgås med Tommy och Agneta.

Är jäkligt nannaig så jag ger upp nu. sov gott alla!

En lycklig man!

Maken tog sitt svarta bälte i karate idag. Vi är så glada för hans skull. Han har verkligen kämpat. Grattis Per!!

Far, får får får? Nä, får får inte får, får får lamm!

Är får vakt åt grannen får..det blev en konstig mening! De blir som galna när man kommer med pellets spannen!! Jag tycker små lamm är söta men när de växer så tycker jag de ser döda ut!Valparna var hos veterinär idag för att besiktigas, vaccineras och få chip i nacken. Allt gick bra. Sen sov de som små grisar! Imorgon åker två till nya hem. Vi behöver fodervärd till en hane. Någon som är intresserad?

Vem sa att barnen skulle bli stora så fort!?

Maken är iväg på karate träning hela veckan, det är meningen att han ska ta svart bälte på fredag. Vi håller tummarna!
Jag har varit och lämnat Fanny på jobbet. Hon jobbar på Glimmingehus restaurang. Fanny säger att hon ska flytta efter sommaren. Jag har talat om för henne att åldern då man får flytta hemifrån är ändrad till 32 år! Hon tror inte mej!!! Aj...min navelsträng gör ont!!!

Här kommer en bild på min blåa bergsvallmo som jag äntligen har lyckats med!!!!Älskar, älskar inte...

En person som står mej oerhört nära är förtvivlad just nu. Det är slut mellan henne och pojkvännen och hon kan inte fatta det. Hon har verkligen trott att de var ämnade för varandra. Att de skulle vara tillsammans hela livet. Hon säger att det är som i en mardröm. Jag kan bara försöka lyssna och trösta, mer finns ju inte att göra. Usch...

Badkruka...jag alltså....

Var på poolparty igår hos Hans och Christel..kul!


Idag har jag varit på stranden i Simrishamn med syrror, systerson , dotter och...håll i er...min pappa!! Han badade 4 ggr. I vattnet klarade han sig aldeles utmärkt men uppe på land fick vi allt stödja honom!  Badade jag? Nääää...det ska vara minst 30 grader för att jag ska doppa tårna..typ..fniss..puss och kram
Utkast: Känner mej ...

Känner mej små sjuk och eländig. Orkar inte göra något. Får bli en whiskey ikväll och hoppas jag är kry tills imorgon för då är det Tomelilla marknad. Det är en lagom marknad att gå på. Sätter in ett par trädgårdsbilder så länge.


.
Single Cherry
New Dawn och Summersnow

Lure coursing

Har varit på lure coursing ikväll med Selma.. Har klippt ut text från klubbens förklaring på vad det är. Det var så himla häftigt.. Jag var först bekymrad över att Selma skulle ha munkorg för det måste hundarna ha, men efter bara ett par meter glömde hon den totalt för att fokusera på "haren" (luren som den kallas här) Andra gången kunde jag knappt hålla henne när luren åkt iväg. Hon fattade kvickt!  Detta var en sport som passade henne. Foto kommer så snart Fanny lagt in dem på datorn.Vad är då lure coursing?

Ett spännande äventyr för våra hundar, ett sätt för hundarna att rasa ut, ett test av mångtusenårig medveten jaktavel, en simulering av harjakt, ett effektivt sätt att träna våra hundar för utveckling av muskler och ökad rörlighet. Detta gör att hundarna mår bättre, springer bättre och snabbare. En vältränad hund undviker lättare muskelskador.

Hur går LC till?

På ett stort fält, som ett par fotbollsplaner, plant eller kuperat, placeras en motor som drar in en ca 600-1000 meter lång lina, som är lagd i kurvor runt 10-15 trissor. Luren, en plastpåse i slutet av linan, är den "hare" som hundarna intensivt jagar, när den far fram mellan trissorna (lure=lockbete på engelska).


Dammliv...

Vi hade en liten besökare i dammen idag...Kan ni se den?
En lövgroda. de är ill gröna och söta, faktiskt.Så här såg dammen ut för 2 år sedan.Nu ser det ut så här!Jag har inte semester ännu!!

Har semester fom imorgon, måndag. Ytterst viktigt att det inte är förrän månag för lördag och söndag är jag ju ledig så jag har hela semestern kvar!!

Jag och Monika satt på jobbet  i fredags morse och tog vårt sätta igång och jobba kaffe. Jag spelade  låtar på mobilen och blev lite ledsen när jag hörde en speciell låt som äldsta dottern skickat till mej när jag var sjuk: Jag ska måla hela världen lilla mamma.. Då började jag små gråta för det är inte kul att minnas hur svårt ungarna hade det. Då börjar Monika gråta för att jag gråter!! Vi kom fram till att vi är lika blödiga bägge två. Gråter för sorg och skratt. Ibland skäms man för det men varför ska man göra det? Det visar ju bara på att man är medmänsklig och att man har empati. Monika är en person som jag ser upp till. Hon har stort tålamod och försöker ordna så att alla ska må bra!! Du e en stjärna!!

Lördag var det loppmarknad i Spjutstorp och det är roligt. På em kom vänner från Malmö hit. Vi hade en skön em i uterummet. Lillsyrran dök upp lite senare och då körde vi in till byn och by festen. Härligt väder och härliga människor.

Idag är det lite småslappt. Vi har haft valparna ute i trädgården och nu sover de sött.

Ha en underbar söndag alla!!

Död och upphängd...

Då sitter jag här alldeles ensam (ja förutom 10 hundar då härinne och 8 ute) och tar en kopp kaffe i uterummet. Maken och äldsta dottern har åkt till Tyskland för att fylla på förrådet och då menar jag inte med mat! Allis är hos kompis i Ystad och Fanny är i Göteborg. Jag tog ledigt idag bara för att få vara själv! Jag älskar det nämligen. Är en stor ensamhets älskare. Dock är det bara skönt att vara ensam när jag inte är det i vanliga fall. Förstår ni hur jag menar?

Rennee och Rickard och deras lilla tjej var just här och sa hej då pch lämnade nyckeln. De ska åka hem till Stockholm nu.

I tisdags var vi och såg Unplugged med Malin Nilsson på Skillinge teater. Det var en underbar upplevelse! Vi skrattade, ohade och ahaade i tre timmar! Malin uppträder med stor kunnighet och människokännedom. Vi ska absolut dit nästa år igen!


Vårt gamla kylskåp la av häromdagen. Dåliga grejor som inte håller mer än 20 år;) På baksida hängde en intorkad mus! Äckligt!!!  Visserligen är en död mus en bra mus!


Puppisar!!

Här kommer bilder på Zäta och Busters valpar!
Jag har haft många kullar genom åren men måste säga att detta är den finaste!Lykke och Lillemor


Loi och Larsson

Friska fläktar...

Puh...nu har vår kille, som vi är avlastningsfamilj till, åkt hem. Han är go och snäll på alla sätt men energin!! Jisses!!
Men det går bra och vi tycker  mycket om honom.

Igår hade vi ett par av våra stockholms vänner här på middag. Vi grillade och sen åt vi jordgubbar med grädde. De stannade till halv tolv ca. De har en dotter som är lika energisk som vår grabb. Han sa sedan: henne vill jag ha till lillasyster! Kaka söker maka!!
Vi jämförde lite priser i Stockholm och här. Rene betalar ca10.000 för två hästar!! Jisses.... Jag betalar 800 för en! Har ju eget stall men vill bara ha en häst och de ska/får ju inte gå ensamma. Min pålle står hos grannen.Älskade fredag...

En hektiskt dag känns det som men jag vet igentligen inte varför! Kan vara för att jobbet tar för mycket av frididen!:)
Har varit på Smedstorps marknad, nä kanske inte speciellt upphetsande men vitlöks korven jag köpte är jäkligt god!
Elin har varit här ett par dagar men åkte hem ikväll. Miss u redan!
Vår kille är här denna helgen, vi är ju avlastnings familj en helg i månaden, och det är mysigt. Han har så underbara tankar och kommentarer.
Blommorna i trädgården fullkomligt exloderar nu! Kematisen Summersnow, ska inte blomma ännu men har troligtvis läst på dåligt om sin egen blomningstid!Honungsrosen är fantastisk. Jag kan verkligen rekokmmendera den om man har gott om plats!

Imorgon kommer valpköpare nummer två. Jag måste skärpa mej!!! Har ju inte satt in någon bild på valparna!

RSS 2.0